Eva LabusováLiga lidských práv vloni vyhlásila projekt Hrdinou může být každý. Mezi dalšími 105 hrdiny byla nominována i paní Eva Labusová. Děkujeme Adele Pavlunové a Lauře Kovanské za rozhovor s paní labusovou a krásné fotografie. Paní Labusová má mnoho profesí, od tlumočnictví, učitelství, přes spoluzakladatelku sdružení Aperio, přes novinařinu k poradenství.

Chceme poukázat na fakt, že ze 105 hrdinů je 9 příběhů, které souvisí s porody a porodnictvím. Je tedy hrdinstvím usilovat o zdravou péči o děti a jejich matky?

Každou neděli Vám přinášíme jeden příběh, za který děkujeme Lize lidských práv, a pokračujeme příběhem paní Labusové z Prahy:

http://www.hrdinou.cz/105-hrdinu/eva-labusova-77

První porod v české porodnici byl pro paní Labusovou ovšem tvrdým střetem s realitou. Zbavit se poporodního traumatu šlo těžce, ale podařilo se.

„Byl to zásadní, skutečně traumatizující zážitek. Myslela jsem, že už další děti mít nebudu, ale zpracovala jsem to, a cítila, že má smysl o tom veřejně mluvit.“

Paní Labusová v roli novinářky informovala české čtenáře o Ágnes Geréb, jejíž podpora od jejích přátel inspirovala i nás:

Případ Ágnes Geréb
Nadějné porodnické kvasy
Zase ty porody aneb Případ Ágnes Gerébové

Velmi rádi zveřejníme na stránkách Příběhů pro Ivanu také příběhy sepsané paní Labusovou. Věříme, že si i ona najde čas, abyste mohli číst její příběhy o Ivanině podpoře.