RozitkaMilá Ivano,
jsem ráda, že mám tu zkušenost a mohu přispět svým příběhem na tyto stránky.
S Vaším jménem a Vaší prací jsem se poprvé setkala už před porodem prvního dítěte, kdy jsem si hledala informace o přirozeném porodu. I díky Vaší práci jsem už první porod, prožila jako krásný a přirozený. Když jsem čekala druhé dítě, rozhodla jsem se pro porod doma, tehdy byla jedním z mých průvodců v těhotenství i Vaše kniha „Hovory s porodní bábou“. Až ve třetím těhotenství jsem se s Vámi setkala osobně, a to ve chvíli, kdy jsem se rozešla kvůli oboustranné nedůvěře s porodní asistentkou, kterou jsem už měla k porodu doma domluvenou a ke které jsem do té doby chodila do těhotenských poraden.
V této nepříjemné chvíli jsem naštěstí potkala Vás. Díky Vaší profesionalitě, citlivému lidskému přístupu a respektujícímu postoji jste brzy získala moji důvěru a já klid a pocit bezpečí, tolik potřebný na konci těhotenství a před porodem.
Když jsem přemýšlela, co napíšu o svém porodním zážitku s Vámi, chvíli jsem vůbec nevěděla a byla úplně bezradná, co mám psát. Říkala jsem si, vždyť já vůbec nevím, co tam Ivana vlastně dělala, vždyť já vím jen to, že tam BYLA.
………… A to je právě ono. To je to, co jsem potřebovala.
Dala jste mi prostor, abych se ponořila do svého porodu, dala jste mi ten potřebný pocit bezpečí, kdy jsem neměla potřebu kontrolovat, co přesně děláte. Věděla jsem, že tu jste, že jste blízko, že víte, co je třeba a když bude potřeba, tak mi pomůžete. Dala jste mi „luxus“ plného prožitku porodu v domácím prostředí podporovaného profesionální porodní asistentkou. Dala jste mé dceři „luxus“ poporodní péče v mé náruči a krásný start naší pětičlenné rodině.
Přála bych všem ženám, aby měly možnost zvolit si kontinuální péči profesionální a citlivé porodní asistentky, která se postará o ně a jejich děti, v těhotenství, při porodu a v šestinedělí. Takou péči, jakou dáváte svým klientkám Vy. Děkuji Vám, Ivano!

S láskou a úctou
Jana Mrákotová
(s manželem Jakubem a dětmi Viktorem, Igorem a Rozitou)