BetlémZhruba před dvěma tisíci let se mladé ženě Marii narodil syn. Narodil se ve chlévě, svým dechem ho zahřívali volek a oslík. S Marií byl jen její manžel Josef, který ale nebyl otcem dítěte, té noci se totiž narodil syn Boží. A už od rána k malému miminku proudily zástupy úplně cizích lidí, kteří se na něho přišli podívat a přinesli mu své dary. Na cestu jim svítila hvězda, a tak všichni věděli, kam mají jít. Miminku se vedlo dobře a vyrostl z něj velmi významný muž, to už je ale jiný příběh.
Nás zajímá Marie. Marie, která se díky porodu svého syna stala symbolem mateřství, symbolem toho, že jen žena může porodit dítě a tím zachovat lidský rod. A narození malého Ježíška si dodnes připomínáme, v mnoha koutech planety Země se stavějí betlémy, v nichž malé děťátko položené na seně bedlivě střeží kromě matky i volek s oslíkem. Ať už tento příběh bereme jako součást historie, náboženské dogma či jen milou pohádku, všichni ho známe. Je zapsán v Bibli a skrze mnohé generace těch, kteří si ho vyprávěli či četli, se vryl i do našich srdcí.

A jak by to bylo dnes?
Noviny, 25.12.
Šokující příběh: žena porodila ve chlévě! Nezodpovědná, zřejmě duševně nemocná mladá žena porodila v noci na dnešek syna ve venkovském chlévě. Na událost složky záchranného systému upozornil kolemjdoucí, který byl podle výpovědi zdroje blízkého redakci na místo přilákán silným světlem vycházejícím z blízkosti chléva. Novorozenec byl ihned převezen do nemocnice k ošetření, pravděpodobně byl podchlazený a po porodu mu nebyla poskytnuta nutná lékařská péče, navíc byl vystaven naprosto nehygienickému prostředí chléva, byl v těsné blízkosti hospodářských zvířat. Je velmi pravděpodobné, že žena nebyla lékařsky sledována ani během těhotenství. Žena, stejně jako její o mnoho starší manžel, který tvrdí, že není otcem dítěte (!), nechtěli dítě vydat, museli zasáhnout přivolaní policisté.
Je pravděpodobné, že muž i žena budou obviněni ze zanedbání péče o dítě. Předběžným opatřením orgánu péče o dítě byl nezletilému stanoven opatrovník a dítě bude po propuštění z nemocnice předáno do odborné péče kojeneckého ústavu.
Podle svědků, které se nám podařilo oslovit, manželé říkali nepříliš pochopitelné věci o bohu a přítomnosti anděla u porodu. Je tedy možné, že se jedná o příslušníky nějaké náboženské sekty. Tomu napovídá i to, že vstupu do nemocnice se krátce po převozu dítěte dožadovalo několik podivných individuí, kteří tvrdili, že je tam zavedl posel boží. Vzhledem k velkému věkovému rozdílu manželů je možné, že mladá žena, pravděpodobně duševně ne zcela způsobilá, byla pod tlakem svého manžela, zřejmě vůdce sekty.
Další informace o případu vám přineseme zítra. Prosíme případné svědky události, aby nás kontaktovali pro doplnění informací.

Žabka