S babičkouIvano, tímto příspěvkem Vám chceme poděkovat za vše dobré, co jste pro nás během dvou těhotenství a dvou porodů udělala. Poporodní péče byla taky nadstandardní! Děkujeme za profesionální přístup a normální lidské jednání, které je v dnešní době vzácné. Umíte skvěle poradit a uklidnit, zkušeně vysvětlit problém a zbytečně nestresovat.

Během svého prvního těhotenství jsem neměla čas být těhotná, pořád jsem byla někde rozlítaná, a to do slova a do písmene. Proto jsem obzvláště ráda, že jsem na Internetu objevila A-centrum, kde mne pak doporučili Váš předporodní kurz. Vlastně na návštěvu a prohlídku porodnice jsme pak s manželem už ani nenašli čas. Sepisování porodního plánu mi taky přišlo zbytečné, protože bych stejně neměla jistotu, že ho v porodnici někdo bude číst, a hlavně, že ho dodrží. K nemocnicím obecně nemám nějak dobrý vztah a manžel má dokonce syndrom bílého pláště… Zkrátka, těhotenství probíhala v naprostém pořádku a možnosti porodu doma nic nebránilo. Jediný „problém“ byl termín. Už dle ultrazvuku vycházelo, že porody budou později, a kluci opravdu nespěchali…

Natalia s Ivanou

Akim a Radim

Zajímavé je, že o předčasných porodech se všude mluví hodně, ale o přenášení jsem se dozvěděla víc až ve chvíli, kdy jsem přenášela sama… Ivano díky, že jste na nás nespěchala a umožnila nám prožít oba porody v klidu domova. Ten druhý proběhl tak hladce a bezprostředně jako by se jednalo o naprosto běžnou a každodenní záležitost. Bráškové se seznámili pár minut po porodu: starší měl upřímnou radost!

Natalia a Martin, Akim, Radim Sklenkovi