Modrý kosatecKdyž jsem otěhotněla a začala přemýšlet o tom, jak by měl asi probíhat porod, inklinovala jsem k přirozeným porodům. V té době jsem žila v Praze, takže jsem se začala zajímat i o Acentrum, ve kterém probíhaly programy pro rodiny, a také předporodní kurzy s Ivanou. Velice jsem uvítala možnost se tohoto kurzu i s partnerem zúčastnit. Ivana nám přiblížila porod takový, jaký může být a připravovala nás na všechny jeho součásti. Mě osobně, i partnerovi, kurz mnoho dal a velice se nám líbilo, jak byl zorganizován.

Uvažovala jsem i o porodu doma, ale v rodině jsem s touto myšlenkou byla jediná. Přednost bych nejraději dala porodnímu domu, který kdysi fungoval v Praze, a zajišťoval jednak blízkou lékařskou péči, pro případ potřeby i soukromí a intimitu porodu v domácím prostředí. Ale tato možnost nebyla dostupná. Zvolila jsem nakonec klasickou porodnici a bohužel ne všechny zážitky jsou příjemné.

Ivaně bychom chtěli, za celou rodinu, mockrát poděkovat za její přístup a za vše, co nám během kurzu předala! A také jí popřát, ať nesestoupí ze své cesty a vše dobré!

Markéta