I já chci podpořit pokračování Ivaniny práce pár řádky. Chci vyjádřit dík za to, že i její kniha mi pomohla pochopit, jak věci mohou být jednoduché. Přála bych si, abychom se nebály být prostě jen těhotné a prostě jen rodit. Takto jednoduše. A také aby se toho nebálo naše okolí. Na tomto webu další a další příběhy ukazují, že to tak může být a že to není jen náhoda. Stejné vidíme i v průběhu historie lidstva. Byly jsme stvořeny se schopností nosit dítě a porodit. Je to taková radost to psát!
Těším se na to, až budu těhotná. Vždycky jsem se těšila. Jako velmi mladá jsem se o celou tu věc začala zajímat… nejdřív přišly články o přirozeném těhotenství a porodu… pak knížky… teď už bych myslím mohla klidně provozovat menší knihovnu zaměřenou na tuto tématiku 🙂 Ani nevím přesně, ve kterém okamžiku mi začalo docházet, že to může být jednoduše třeba i doma. Ivana mi díky svojí knize Hovory s porodní bábou pomohla pochopit jeden malý střípek do celé té mozaiky, že není potřeba si obhajovat svá stanoviska k výsledkům testů, které jsou u mnohých žen v těhotenství běžné – když tyto testy ani neproběhnou…! Jde to prostě i jednoduše. Říká se, že v jednoduchosti je krása. Přesně tak je potřeba k těhotenství přistupovat – jako k něčemu jednoduchému, a krásnému. Nenechme si to vzít!
Ivano, Vám díky za to, že se nezastavíte. Přeji Vám, abyste vždy cítila a věděla, že máte podporu a povzbuzení. Jsme v tom s Vámi! Díky!

ZJ