dandelionIvanu jsme poznali v pražském A-centru, ve kterém jsem se na začátku těhotenství na jednom workshopu naštěstí dozvěděla o možnosti přirozeného porodu. Nejprve jsme s manželem hledali „jen“ co nejvstřícnější porodnici, abychom měli šanci zajistit co nejpřirozenější průběh porodu. Nakonec jsme ale na základě informací z různých knih a zkušeností známých začali uvažovat nad porodem doma.

Ivanin předporodní kurz dal mně i manželovi opravdu hodně. Z lekcí je cítit Ivanina dlouholetá praxe a chuť předávat informace budoucím rodičům. Většina věcí kolem porodu se dá logicky vysvětlit, použít na ně fyzikální a přírodní zákony.

Vzhledem k přání rodit doma, ideálně do vody, pokud bude vše v pořádku, jsem chodila k Ivaně i do poradny. Byla to změna oproti návštěvám u gynekologa – naučila mě, jak poznat polohu miminka, dala mi prostor ptát se i na zdánlivé maličkosti…

Přesto, že jsme Ivaně „skočili do programu“ s dřívějším termínem porodu, takže k nám spěchala od předcházejícího porodu na opačném konci Prahy, byl její přístup během porodu 100%. Díky jejímu vedení se Lukášek narodil do vody bez sebemenších problémů.

Zásluhou její péče jsme prožili porod, první hodiny a dny po porodu, na které budeme vždy s láskou a radostí vzpomínat. Věříme, že i díky ní se nám narodil zdravý a spokojený klučík.

Lukášek a šťastní rodiče