hollyhockPaní Königsmarková je pro mne symbolem přirozeně bezpečného porodu, ať už v porodnici nebo kdekoli jinde, třeba i doma, na místě záleží jen kvůli ženě, která chce přivést na svět své dítě, tam kde se ona a její dítě cítí bezpečně – opak stresu.

Já jsem se v porodnici v Benešově při mém druhém porodu, cítila téměř bezpečně, bohužel mi po porodu Tomáška odnesli (prý byl moc modrej, ale to přece není důvod k separaci!) a tím ztratili mou důvěru, stejně tak i PA, kterou jsem si sebou do porodnice přivezla a to proto, že mi tvrdila, že má krevní skupina 0 rh- ve spojení s manželovou A rh- je problém a velké zvýšení pravděpodobnosti novorozenecké žloutenky a že bychom po domácím porodu nakonec stejně nejspíš museli do porodnice kvůli žloutence malého. Bohužel až dodatečně jsem zjistila, že je to naprostý nesmysl. Tomáškovi budou za chvilku 3 roky a 3 hodiny separace jsou znát, i když rozhodně je na tom líp než Anička, kterou jsem viděla po porodu až po 24 hodinách a důsledky této separace vidím dnes silněji než kdykoli před tím – v únoru se odstěhovala do Prahy ke svému otci.

Tento příběh je zatím bez konce a já se pomalu připravuji na svůj třetí porod. Otěhotněla jsem začátkem listopadu, takže mám rodit začátkem srpna, takže na sebe s Berunkou máme ještě relativně hodně času, který si pěkně užíváme. Ale zatím nemám domluvenou PA. Té, co jsem si ji vezla do Benešovské porodnice, nevěřím a PA z Benešovské porodnice, která mi u porodu moc pomohla, má zrovna v době termínu porodu dovolenou :-(. Tak uvidíme, jak to dopadne a koho mi Berunka nebo osud nebo náhoda přivede do cesty :-).

Vlastně už před porodem Tomáška jsem se dozvěděla, že existuje i „bezbolestný porod“, ale už jsem tehdy nestihla sebrat více informací. Teď se na mně tyto informace sypou z více stran, jen si vybrat :-). Absolvovala jsme přednášku o bezbolestném porodu a možná je to opravdu reálné, no uvidíme. Po týdnu respektu k porodu v ČB jsem zase o něco chytřejší a pomalu se chystám na kurz bezbolestného porodu. Už jsem dostala relaxační nahrávky a tak pilně relaxuju, je to nádhera, jak si u toho odpočinu. Dokonce jsem získala i kontakt na dvě PA, které přes všechny nástrahy našich zákonodárců jsou ochotné přijet k domácímu porodu (i na samotu u lesa)… hurá 🙂

Ještě nám zbývají cca 3 měsíce s Berunkou pohromadě, ale já mám pocit, že to bude dřív. Taky mám pocit, že to bude holčička, už dvakrát jsem se trefila :-). Tak spolu pěkně relaxujeme a já se snažím udržet v kondici, aby se nám ten porod pěkně vydařil.

Paní Ivano, škoda, že nám ten oběd v ČB nevyšel, tak snad někdy příště. Moc Vám děkuju co pro nás těhotné, rodící i porodivší ženy děláte. Zase jsem se teď nedávno dozvěděla od známých, že jim před 4mi lety v porodnici v Ostravě zemřelo čerstvě narozené dítě, čistě vinou lékařského personálu a souzen ani potrestán nebyl nikdo, jen rodiče mají navždy smutek v duši. Moc Vám, paní Ivano, držím palce, i proto, že vím, že jste v tom nevinně.

Jana, Tomáš, Anička Tomášek a Berunka

431. Anička
442. Tomášek