Dítě patří k rodičůmIvana je velmi inspirativní žena. Vnímáme ji jako jednu z žen, která se rozhodla pomáhat jiným ženám ve svobodné volbě místa a způsobu porodu, tak důležitého předpokladu svobodného a zodpovědného života. Ivana pomáhá ženám v situacích, kde stát nejenom selhává, ale dopouští se neomluvitelného poškozování základních lidských práv a svobod. Většina z nás si to bohužel stále nechává líbit. A dokonce někteří se za anonymní stát schovávají a Ivanu šikanují a perzekuují. Ivana totiž dokáže jít svojí vlastní cestou, umí nastavit pravdivé zrcadlo a to může být bolestivé.

Ivana nás inspiruje v tom být sami sebou. Právě v této době cítíme, že je čas vyjádřit se, jak to každý z nás vlastně chce. Zda nám stačí přežívat jako součást anonymního stáda, kde se spoléháme na to, že autorita ví lépe než každý z nás, co potřebujeme. Nebo žít svobodný život, který sebou nese převzetí osobní zodpovědnosti.

Připravili jsme petici adresovanou Ministerstvu zdravotnictví, aby zabezpečilo požadavky nutné pro podporu nově rodících se rodin a pro podporu poskytovatelů zdravotních služeb.

Petici „Dítě patří k rodičům jako norma při poskytování zdravotních služeb“, můžete najít na tomto odkaze.

Ivano, děkujeme Ti i za podporu naší petice. Celá rodina Tě máme moc rádi.

Juraj a Ivana Antalovi