MZ - červená kartaPřeji všem v této zemi svobodu s přijetím zodpovědnosti za svá rozhodnutí, děti a rodiny. Nedovolme další upevňování moci státu a státních institucí pod záminkou pseudoochrany slabších, s důsledkem dalšího oslabení jednotlivců už tak zdecimovaných postotalitními poměry a morálkou. Zvyšující se státní kontrola vede k přebírání zodpovědnosti za jednotlivce a tvorbě závislosti na autoritě a vnějších zdrojích a v konečném důsledku k neschopnosti a poslušnosti. To nemá s normálními demokratickymi hranicemi a vztahy nic společného.

Nedovolme návrat totality. Zvyšujicí se kontrola státu v rozporu se základními lidskými svobodami se neprojevuje jen v porodnictví, ale také ve školství, ve zdravotnictví obecně.

Nečekejme, že tu svobodu za nás někdo udělá. Protože svoboda a samostatnost jdou ruku v ruce.

Ve světle dnešní akce „Chci si s vámi promluvit, pane prezidente“ (Červená karta prezidentu Zemanovi) dávám červenou kartu také Ministerstvu zdravotnictví za bránění a perzekuci normální porodní péče, „alternativní“ (rozumějte jiné než určí ministerstvo) medicíny a povinné očkování.

Jsme na cestě a ta cesta je dlouhá a trnitá, ale věřím a doufám, že nakonec dojdeme ke svobodnému cíli.

Přispějte, prosím, svým příběhem na podporu Ivany i proti rigiditě a mocnářství stávajícího systému péče.

Děkuji,

ŠJ