isaacPožádali jsme bloggerku Markétu Pavleje alias Kitchenette o možnost sdílet její krásné a silné vyprávění o narození jejích dětí, zejména o domácích porodech jejích synů. Příběh vyšel na jejím blogu v červenci 2016 a my jej zde uvádíme ve formě upoutávky s odkazem na původní text.

Narození Jonase Isaaca

Když jsem začala před čtyřmi lety psát blog, ani by mě nenapadlo, že se stane tolik osobním. Myslím, že jsem byla velký introvert a nedokázala jsem si představit, že bych na tyto stránky nechala vloudit něco víc, než jen zmínku o tom, že ten či onen recept je od mé babičky a nebo, že daný koláč je oblíbeným koláčem mé dcery. Když se před necelými třemi lety narodil můj druhorozený syn Ruben, napsala jsem krátký článek o jeho narození, na můj vkus až příliš osobní a možná i tenkrát se něco změnilo. Dala jsem svou kůži tak trochu na trh, ale vrátila se mi za to přenádherná odměna v podobě Vaší pozitivní energie. Uvědomila jsem si, že dokud tento prostor bude stále o Mé vášni vaření, která začíná v mé podstatě, jsem jeho součástí, a tak i ty zásadní momenty v mém životě sem tak trochu patří. Proto i teď, pár dní/týdnů po narození mého třetího dítěte a druhorozeného syna, usedám nebo spíše ulehám s miminkem na prsou, abych Vám napsala tento článek.

Věřím, že Ti, kteří jsou tu jen kvůli vaření a receptům prominou tuto malou osobní vsuvku, přeskočí ji a budou se těšit na nové recepty. A že naopak s těmi, co mě už v průběhu těhotenství tak mile doprovázeli, podporovali nejen na mém osobním Instagramu a prosili o tento článek, budu moci výjimečné, silné a nevratné momenty sdílet.
Dlouho jsem přemýšlela a dokonce vedla i pár rozhovorů, abych si utřídila myšlenky a rozhodla se, zda mám napsat dlouhou verzi plnou pravdy a kontroverzních témat nebo vše nějak bravurně obejít a zlehka se všeho jen dotknout. Nevím, jestli jsem se rozhodla správně, protože řešit tato témata, je jako bojovat s větrnými mlýny. Ale já jsem věčný bojovník za pravdu a nedokážu Vám sem naservírovat společensky únosnou porci líbivého atraktivního a krátkého povídání. A tak jsem se Vám rozhodla napsat celý čistý příběh a vysvětlit tak, jaké zkušenosti a události mě k mým rozhodnutím vedly. Vím, že mnoho z Vás se mnou nemusí a nebude souhlasit, ale berte to prosím jako upřímnou zpověď.

Pokračování na blogu Kitchenette.

 

Zpráva o narození Rubena na blogu.
Rozhovor s Markétou Pavleje.