vilotet_flowersPříběhy pro Ivanu stále pokračují! Dokud může státní zástupkyně podat dovolání k Nejvyššímu soudu, potřebuje Ivana nadále naši podporu. V tuto chvíli máme příběhy přibližně na jeden týden! Děkujeme všem, které příběhy posíláte a nebo se je snažíte získat. Bez vašich příběhů nemůžeme tento web provozovat!

Ústavní soud zrušil dosavadní rozsudek, ale vrátil celý případ k projednání zpět k Obvodnímu soudu na Praze 3, který Ivanu 29.1.2014 zprostil obžaloby. Státní zástupkyně ale podala odvolání, proto se případ 29.4.2014 projednával u Městského soudu v Praze, který Ivanu definitivně zprostil obžaloby a potvrdil platnost předchozího zprošťujícího rozsudku. Ten je nyní pravomocný a je možné pouze dovolání k Nejvyššímu soudu. A dokud je možné podat dovolání, Ivana nadále potřebuje naši podporu. Podpora prostřednictvím příběhů bude probíhat prozatím ve stávající formě.

Děkujeme všem, kdo neúnavně šíříte osvětu ve jménu zlepšení péče o matku a dítě jako jednu jednotku s kontinuální péčí porodní asistentky. Děkujeme všem, kdo provozujete jakékoliv aktivity za zlepšení péče v těhotenství, při porodu a v šestinedělí, za možnost volby. Děkujeme všem, kdo jste napsali příběh pro Ivanu nebo se chystáte jej napsat. Děkujeme za šíření informací o příbězích mezi vaše přátele, známé či klienty. Děkujeme za šíření informací o Ivanině kauze mezi vaše přátele a známé. Příběhy pro Ivanu bez vás nemohou fungovat. Příběhy jsou podporou pro Ivanu, mají ale také přesah. Jsou pro mnohé z nás inspirací, jedinečnou formou sdílení, ale i vyjádřením poděkování.

Občas také zařazujeme některé starší příběhy. Jsou zařazeny do rubriky „Opakování“.

Ivanu můžete podpořit:

  • Příběhem. Těhotenským, porodním, přátelským, jakkoli inspirovaným Ivanou.
  • Obrázkem. Vaše děti můžou pro Ivanu namalovat obrázek, napište k němu věnování.
  • Osobním setkáním.
  • Pořádáním akcí. Uspořádejte akci na podporu pro Ivanu nebo se takové akce zúčastněte a napište o tom příběh!
  • Překladem nějakého inspirativního příběhu ze zahraničí (se souhlasem autora)
  • Získáním slov podpory od známé osoby ze zahraničí, porodní asistentky, lékaře, známé osobnosti, která porodila doma, získáním věnování jejich příběhu pro Ivanu
  • Prostřednictvím Unipa
  • Jiný nápad

Děkujeme!
ŠJ a Lenka Kovářová