Freesia - hope

photo by Gábor Palla

Milá Ágnes, přejeme Vám mnoho sil a energie. Přejeme Vám, abyste mohla hned teď zase pracovat, a to v systému, který podporuje volbu místa porodu ženy a který vytváří porodním asistentkám, ženám i dětem kooperující a přátelský systém péče. Přejeme Vám, abyste mohla žít v zemi, která respektuje a ctí základní lidské hodnoty a morální principy, pro kterou spravedlnost je jedním ze základních atributů existence. Přejeme všem, abychom mohli sdílet Vaše životní zkušenosti. Přejeme si, abyste také mohla přednášet na Ivanině škole pro porodní asistentky, protože tady a u porodů je Vaše místo ještě po mnoho let.

Dear  Agnes, we wish you a lot od strength and energy. We wish for you to be able to go back to work immediately in a system that encourages free choice of birthplace for women and creates a friendly system of care for midwives, women and children. We wish for you to be able to live in a country which respects and honors basic human values and moral principles and where justice is one of core attributes of existence. We wish everybody could share your life experiences. We wish for you to be able to lecture at Ivana’s school for midwives because  your place is there and with birthing mothers for many years to come.

Kedves Ágnes! Sok erőt és energiát kívánunk Önnek. Kívánjuk, hogy amint csak lehet újra dolgozhasson, mégpedig egy olyan rendszer keretei között, mely lehetővé teszi, hogy a nők megválaszthassák azt a helyet, ahol szülni szeretnének, és mely a bábák, nők és gyermekek érdekében a kooperáción és megértésen alapuló gondoskodást teremti meg. Kívánjuk, hogy olyan országban élhessen, amelyik elismeri és tiszteli az alapvető emberi értékeket és morális elveket, és amelynek az igazságosság a lételeme. Kívánjuk, hogy megoszthassuk az Ön élettapasztalatait, hogy részeseivé válhassunk. És kívánjuk mindannyiunknak, hogy taníthasson Ivana bábaképző iskolájában, mert épp az ilyen oktatásban és a szüléseknél lenne az Ön helye még sok-sok éven keresztül.

ŠJ a Lenka Kovářová

Děkujeme Soně Komárkové za překlad do angličtiny a Nóri Hamar za překlad do maďarštiny.