Email č. 1.:
Milá Deniso, vzpomněla jsem si, že Tvoje maminka bydlí v Budapešti. Chtěla bych potěšit svou přítelkyni Ágnes, která je v domácím vězení, ale nemám se za ní jak dostat. Myslíš si, že bys mohla požádat svou maminku, aby Ágnes zanesla květiny a pozdrav od přítelkyň? Jistě ji to v těžkých chvílích potěší. Moc děkuji za všechny ženy, kterým Ágnes pomohla a které stejně jako Ágnes nemohou dalším ženám otevřeně pomáhat. Náklady za kytici vyrovnám, až se příště uvidíme, je to tak v pořádku? Představovala bych si červené růže. Michaela

E-mail c.1:
Kedves Denisa,  eszembe jutott, hogy az anyukád Budapesten él.Szeretnék örömet szerezni az én kedves barátnőmnek  Ágnesnek aki házi őrizetben van, de nekem nincs lehetőségem elutazni hozzá.
Gondolod, hogy megkérhetném anyukádat arra, hogy vigyen virágot, és átadja a számára üdvözletünket? Biztos nagyon örülne neki ebben a nehéz pillanatban. Nagyon Köszönöm a sok nő nevében is, akiknek Ágnes segített és, ugyanúgy mint Ágnes nyilvánosan nem segíthetnek a többi nőn(anyán). A kiadásokat a virágért később rendezem, ha legközelebb találkozunk. Ez így renben lesz?
Én vörös rózsákra gondoltam. Michaela

Email č. 2.:
Milá  Michaela, to je vynikajúci nápad, myslím, že by  nemal byt pre mamu problém za ňou zájsť. Zistím adresu. Verím, že kvety jej pomôžu aspoň na chvíľu zabudnúť na trápenia. Je mi tak veľmi ľúto čo sa deje. Denisa

E-mail c.2:
Kedves Michaela, ezt nagyon jó ötletnek tartom. Úgy gondolom, hogy édesanyámnak nem okoz gondot meglátogatni  Ágnest. Megszerzem a címét. Hiszem azt, hogy a virágok legalább egy kicsit elfeledtetik vele a megpróbáltatásokat. Én is nagyon sajnálom a történteket. Denisa

Email č. 3:
Maminko, mam na Teba prosbu. Mohla by si, prosím, v mene mojich priateliek z Čiech a mňa odniesť Geréb Ágnes kyticu ruží? Ešte stále je v domácom väzení. Adresu ti popisujem nižšie, je tam aj mailový kontakt. Peniaze Ti pošlem na účet ešte dnes. Mohli by to byt červené ruže. Ďakujeme v mene všetkých, ktorým tato situácia nie je ľahostajná. D.

E-mail c.3:
Anya lenne hozzád egy kérésem. Átadnál az én, és a Cseh barátnőim nevében a Geréb Ágnesnek egy csokor virágot? Még  mindig házi őrizetben van. A címet és a E -mail elérhetőségét mellékelem. A pénzt átküldöm a számládra még ma. Vörös rózsákra gondoltunk. Köszönjük minden nő nevében akinek ez a helyzet nem közömbös.

E-mail.č. 4:
Ahoj Deni! Samozrejme sa budem snažiť Vašej prosbe vyhovieť. Ani mne nie je táto situácia ľahostajná.  Podľa mňa rozsudok je veľmi prísny. Po stretnutí sa Ti ozvem.
Bozkáva: mama

E-mail c.4:
Szia Deni! Természetesen megpróbálok eleget tenni a kérésnek. Nekem sem közömbös ez a helyzet.  Szerintem az ítélet nagyon szigorú. A találkozás után jelentkezem. Puszi: anya

DůmEmail č. 5:
Ahoj Deni!
Dnes sme sa pokúsili skontaktovať s Geréb Ágnes. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo. Príčina je uvedená v liste, ktorý mi obratom poslala.
Je smutné, že ju ešte stále držia v domácom väzení a tieto týždne, ktoré ešte má pred nástupom do väzby sa nemôže voľne pohybovať a trosku si vydýchnuť.
Ešte smutnejšie je, že v štátoch, ktoré si hovoria, že je demokracia, si ženy nemôžu slobodne zvoliť spôsob a miesto pôrodu.
A hlavne v prevažnej väčšine pôrodov nemôžu zasiahnuť do priebehu – pretože nad nimi a nad dieťaťom rozhoduje niekto iný.
Bohužiaľ nemohla som splniť poverenie, ale aspoň týmto spôsobom sa dozvedela, že na ňu myslíte.
Bozkáva: mama

E-mail c.5:
Szia Deni!
Ma próbáltuk felvenni a kapcsolatot a Geréb Ágnessel. Sajnos ez nem sikerült. Az ok abban a levélben van amelyt vissza küldött nekem. Nagyon szomorú,hogy még mindig házi őrizetben van és a bevonulása előtt nem mozoghat szabadon, hogy egy kicsit fellégezhessen. Még szomorúbb,hogy az országogban ahol úgymond demokrácia van a nők nem  választhatják meg hogyan, hol és miként szeretnének szülni. Főleg, hogy sok esetben nem is szólhatnak bele a szülés folyamatában -mert felettük  és a baba felett valaki más dönt. Sajnálom, hogy nem tudtam teljesíteni a megbízást de legalább ilyen formában megtudta, hogy gondoltok rá.
Puszi: Anya

ZvonekEmail č. 6:
Vážená Ágnes,
s poverením Vašich českých a slovenských kolegýň sme Vás vyhľadali  na zadanej  adrese. Cieľom nasej návštevy bolo, aby sme Vás ubezpečili o nasej podpore a spolucítení  19.2.2012 medzi 13.00 a 13.15 sme sa snažili odovzdať pozdravy od vašich priateliek a aj kyticu. Žiaľ nezastihli sme Vás.
S úctou  Zuzana
Tu priložené fotografie kvetín

E-mail c.6:
Tisztelt Geréb Ágnes! A Cseh és Szlovák kollégái megbízásából Kerestük Önt az álltalunk ismert címen (Alma utca 1).
Látogatásunk célja, hogy támogatásukról és együttérzésükről biztosítsák Önt. 2012.02.19-én 13, 00-13, 15 közötti idöponban próbáltuk átadni a kollegák álltal küldött jó kívánságokat, és egy virágcsokrot is. Sajnos nem sikerült találkoznunk .
Tisztelettel: Sámson Zuzana

RůžeEmail č. 7:
Milá Zuzana, som úplne ohromená. Kytica je nádherná, gesto je fantastické. Žiaľ, nenachádzam sa na tejto adrese v domácom väzení. Takto sme sa naozaj nemohli stretnúť. Každému veľmi pekne ďakujem. Dúfam, že skôr či neskôr aj Ivana K. a Jurgita S. a všetky sa čoskoro dostaneme z tejto situácie a hlavne spolu s nami sa sloboda pôrodov dostane na vhodne miesto v čoraz viac krajinách. Sloboda pôrodov je identická so stupňom slobody v krajine. Slobodný pôrod –  narodenie sa slobodným.
S láskou, s pozdravom, Agi.

E-mail c.7:
Kedves Zuzana! Teljesen meg vagyok hatva… A csokor gyönyörű, a gesztus fantasztikus. Sajnos, nem azon a címen vagyok házi őrizetben, így aztán nem találkozhattunk. Mindenkinek nagyon köszönöm! Remélem, előbb-utóbb Ivana Königsmarková, Jurgita Swedas és mind kikerülünk ebből a helyzetből,  és főleg, velünk együtt végre a születés szabadsága a megfelelő helyre kerül minél több országban. A születés szabadsága az ország szabadságfokával azonos. Szabadon szülni – szabadnak születni. Szeretettel, köszönettel, Ági

Email č. 8:
Mila Agi,
ďakujem Vám, že ste tak milo reagovala na môj list. Je mi veľmi ľúto, že Vás ešte stále pred nástupom do väzby držia v domácom väzení. Ani ja samozrejme nesúhlasím s tým, čo s Vami robia, obzvlášť si myslím, že to je poburujúce, že v nemocniciach nikoho neberú na zodpovednosť, pretože tieto prípady väčšinou zostávajú na úrovni „vnútorného“ vyšetrovania. Musím k tomu dodať, že Vás neodsudzujem. Veľa pôrodov v nemocniciach prebieha tak, že sa poškodí bábätko dokaz je Pető-inštitúcia (dodatok: kde sa úspešne zaoberajú týmito poškodenými deťmi). Verím, vlastne som si istá, že okolnosti narodenia veľmi ovplyvnia život človeka.
Čerpám z vlastnej skúsenosti , porodila som tri deti , ani prvé dve neboli dievčenským snom, ale pri tretom som prežila všetky hrôzy, aké sa len dajú. Skoro som zomrela, aj moje bábätko bolo ľahko poškodené. Môj lekár pôrod vyvolal, a tak spustil sériu komplikácií (lekár sa chystal na nejaký dôležitý futbalový zápas), a so mnou zabudol o mojom pôrode konzultovať!
Potom na mňa všetci vrieskali, že či chcem, aby moje dieťa zomrelo aj so mnou. Nuž toľko o nemocničných podmienkach. Chcela  by som dodať, že toto sa stalo na Slovensku, v nemocnici v ktorej som pracovala ako histologická laborantka.  Môj syn pôrodníka nepoznal. Keď mal 11 rokov boli sme na návšteve v nemocnici kde ten lekár pracoval , syn sa chcel povoziť na výťahu, videla som,  že tam nastúpil so známym pôrodníkom, a keď sa vrátil, tak mi povedal, že tam stretol lekára, ktorý bol pri jeho narodení. Taký zlý zážitok bolo pre neho narodenie, že toho človeka spoznal.
Prepáčte, ak Vás obťažujem s týmto listom, chcela som Vám len vyjadriť moje spolucítenie.
Vydržte, je veľa ľudí ktorí Vás majú radi a podporujú Vás!!
S úctou, s láskou  Zuzana

E-mail c.8:
Kedves Ági! Köszönöm, hogy ilyen kedvesen reagált a levelemre. Nagyon sajnálom, hogy még a bevonulása elött még mindig házi őrizetben tartják. Természetessen én sem értek egyett azzal amit Önnel művelnek, sőt felháborítonak tartom, hogy a kórházakban senkit nem vonnak felelőségre mert az esetek töbségében a“belső  vizsgálat“szintjén marad. Hozzá kell tennem nem itélkezem Ön felett!!! Nagyon sok olyan szülés van ahol sérül a baba-bizonyíték a Pető intézet. Hiszem azt sőt   biztos vagyok benne, hogy a szülés körülményei nagyon is befolyásolják az ember életét. Tapasztalatból mondom ezt-három gyereket szültem, az első kettő sem volt leány álom, de a harmadiknál átéltem minden szörnyűséget amit csak lehet. Majdnem belehaltam, és a babám is enyhén sérült. Az orvosom elindította a szülést ezzel elindította a komplikációk sorozatát (mert valamilyen fontos foci mecsre készült) – természetesen engem valahogy elfelejtett beavatni. Utána még velem ordibáltak, hogy akarom -e, hogy meghaljon a fiam vagy én is. Hát enyit a kórházi körülményekről.  Hozzá kell tennem, hogy ez az eset  Szlovákiában történt,  és én abban a kórházban   dolgoztam mint szövettani aszisztens. Az orvos aki a szülést vezette elköltözzöt a fiam nem ismerte őt úgy 7-8 év után abban a kórházban ahol dolgozott , a fiam ugyan abba a liftben szált be ahová  a szűlész és amikor visszajött azt mondta, hogy  találkozott azzal a bácsival amely az ő  szűletésénél volt. Olyan rossz élmény volt a számára a születése, hogy felismerte azt az embert, aki  ezt az egészet okozta! Elnézést kérek, hogy „zaklatom“, de ezzel a levéllel csak az együtérzésemet szerettem volna Ön iránt kifejezni. Nagyon sok kitártást sokan vannak akik Önt szeretik, és támogatják!!
Tisztelettel, szeretettel: Sámson Zuzana

Email č. 9:
Mila Zuzana!
Ale kdeže obťažovanie, kdeže !
Hrôzostrašný  príbeh, ale ešte strašnejšie je, že  smelo by som mohla napísať, že je to každodenný príbeh……
Želám to najlepšie, dúfajúc v radikálne zmeny.
Agi.

E-mail c.9:
Kedves Zuzana! Dehogy zaklatás, dehogy! Rettenetes történet, de még rettenetesebb, hogy bátran írhatnám: hétköznapi történet… A legjobbakat, reménykedve a gyökeres változásokban. Ági

Email č. 10:
Milá Miša, posilám Ti komunikáciu medzi Ágnes a mojou maminkou. Kytice zostala maminke, hovorila, že nikdy tak krásnou kytici nedostala, s Ágnes si dopisujú. D.

E-mail c.10:
Kedves Michaela, átküldöm neked a levelezést Ágnes, és édesanyám közt. A csokor végsősörban az édesanyámnál maradt. Azt mondta, hogy még soha nemkapott ilyen szép csokrot. Ágnessel tartják a kapcsolatot. Denisa

RůžeEmail č. 11:
Deni,
děkuji velmi mamince, Tobě i Ágnes. Je neuvěřitelné, jak jedna kytice, které nakonec určitě skončila ve správných rukou, způsobila, že si ty dvě ženy, Ágnes i Tvoje maminka, mohly popovídat o svých trápeních.  Tvoje maminka vybrala bílé růže – nevinnost, to je naděje.
Věřím, že ženská podpora způsobí nakonec velkou změnu. S láskou, M.

E-mail c.11:
Kedves Denisa, köszönöm az édesanyádnak, Ágnesnek, és Neked is.
Hihetetlen, hogy egy csokor  virág, amely végsősoron jó kezekben maradt azt okozta, hogy két nő Ágnes és az  anyukád kionthadták egymásnak a szívüket. Az édesanyád fehér rózsát választott-ártatlanság ez reményt ad!  Hiszem azt, hogy a nőknek az összefogása egy nagy változást fog hozni.  Szeretettel,  Michaela