GerberyNa Ivanu Königsmarkovou si vzpomínám v souvislosti s porodem našeho syna Kryštofa, i když nepřímo, ale zasáhla do něj.

Byla jsem po prvním porodu císařským řezem, dle doktorů jsem měla dalšího syna přivést na svět dalším tentokráte plánovaným císařským řezem.

To jsem zcela odmítala, těhotenství bylo naprosto v pořádku. Začala jsem tedy řešit, co bude. Čerpala jsem z různých kníih o porodu a jedna z nich byla od Ivany. Napadlo mě jí zavolat.

I když si na tento telefonát nemůže pamatovat, mně velmi pomohla V klidu, s její vstřícností, jsme vše probraly. A když nastal čas, kdy mě můj doktor chtěl předat do péče místní porodnice, řekla jsem mu, že tam nenastoupím a že odjíždím do Vrchlabí. Jen lehce oddychnul a řekl, že mě zná, že se mnou nehne a že nám přeje vše dobré.

Tak jsme se vydali do Vrchlabí, kde se nám zcela přirozenou cestou za asistence tamní výborné porodní báby narodil Kryštof, v klidu, na porodní stoličce. Nezapomenu, jak mě nikdo do ničeho nenutil, jak jsem si Kryštofa mohla sebrat z podložky, jak krásně voněl… Bonding byl krásný…

Díky moc Ivano, díky Vám se nám mohly narodit ještě další 3 děti, zcela přirozeně.

Eva Paraskova