SvobodaChcete v těhotenství, během porodu a v šestinedělí využívat služeb samostatných porodních asistentek? Přejete si zlepšení péče o novorozence a jejich rodiny v jakékoliv porodnici?

Přijďte již v pondělí 17. září sdělit svoje názory na porodní péči novinářům, kteří se sejdou před budovou Ministerstva zdravotnictví na Palackého Náměstí v Praze, v rámci tiskové konference s členy pracovní skupiny pro problematiku porodnictví při Ministerstvu zdravotnictví České republiky. Tisková konference začne ve 12:30 hod. Využijte tuto příležitost nechat zaznít Váš hlas a Vaše požadavky.

https://www.facebook.com/events/351703241581388/

Více informací k zasedání pracovní skupiny najdete zde: http://denikreferendum.cz/clanek/13935-porodni-asistentky-dolozi-prinosy-sve-pece

Zde odkazy na relevantní dokumenty, kterými porodní asistentky, duly a zástupkyně příjemnkyň péče dokládají svá doporučení:
http://normalniporod.cz/dokumenty-typ/dokumenty-pro-pracovni-skupinu-porodnictvi-pri-mz/

Tisková zpráva: Briefing upozorní na protiprávní stav v oblasti porodní asistence v ČR

Za porodní asistentky se postavila také Rada vlády pro rovné příležitosti žen a mužů: http://zdravi.e15.cz/clanek/mlada-fronta-zdravotnicke-noviny-zdn/za-porodni-asistentky-se-postavilo-take-mpsv-465855