Miminko s IvanouAsi jsem se bál, že je v nemocnici zodpovědnost roztroušená.

Já Vám to píchnul? Však jste to sama chtěla? Nikdo Vám neřekl co to je? To jste se měla zeptat. To má vysvětlovat ten pán, co už tu dneska není. Asi to bylo potřeba. Na nějakém grafu jste byla pod čárou.

Zřejmě je to naivní představa. Nemám moc zkušeností s doktory. Párkrát mě šili. Nevybíravě. Párkrát mě posílali po nemocnici od čerta k ďáblu a nutili mě stokrát svlékat triko přes pohmožděné rameno, aby se na něj taky koukli. Když jsem si rozbil hlavu, mluvili na mě latinsky a odfrkávali, když jsem chtěl překlad.

Všechno bylo zadarmo. Platí je někdo jiný, komu ty peníze posíláme. Nutno dodat, že nemám s doktory otřesnou zkušenost. Připadal jsem si jako blbec, ale když zatnu zuby tak se to dá.

Takové malé děcko, ale zuby nemá. Navíc mu je nemůžete zatnout vy. A chtějte po takovém křehkém stvoření, aby je zatínalo za vás zrovna v takové delikátní chvíli, jakou je příchod na svět. Chtějte to po něm kvůli způsobu, který jste mu zvolili.

A tak, cestou nejmenšího odporu, jsme se dostali na předporodní kurz v Karlíně. Párkrát jsem zapochyboval. Poprvé když jsem viděl Ivanu s barevným rozcuchem típat cigaretu o kontejner a chrchlat 🙂 To bylo ale jen na krátko. Další pochybnost přišla časem… pokud jsou dvě možnosti, doma a v nemocnici… nemám informace od druhé strany. Ale vždyť ta paní pracovala v porodnici spoustu let (přibližně, viďte?!). Pro mě byla prostě nejlepší v oboru. Mluvila srozumitelně, byla milá. Žádná demagogie.

No a průběh porodu? Prostě nevšední zážitek. Profesionální přístup. Ivana skoro nebyla vidět a u nás doma se orientovala jako … jako… prostě se tam najednou vyznala. Přímo při akci na mě v pravou chvíli pokyvovala. Asi jako že je všechno v pořádku. Prostě super. Z mého pohledu to proběhlo jako po másle. Křik, krev, bolest, ale ne zbytečně a navíc.

Přímo jsem nerodil, nebudu, nevím, jaké to je. Hodnotím to ze svého pohledu a rád bych podpořil paní Ivanu alespoň tímhle textem. Pro mě je prostě nejlepší v oboru, pracuje zodpovědně pod svým jménem. Je jí potřeba co nejlépe využít a neházet jí klacky pod nohy.

Mirek Roxer