purple_alliumsMilá Ivano,

ještě než jsme s manželem začali pomýšlet na děťátko, měla jsem to štěstí a přečetla si Vaši knihu Hovory s porodní bábou, která pro mě byla velkou inspirací a díky které moje představy o tom, jak chci prožít svoje těhotenství a porod, nabraly jasnější obrysy.

Když jsme zjistili, že čekáme miminko, byli jsme velmi šťastní a od počátku jsme si mininko v bříšku hýčkali. Byla to naše hvězdička.

Když nadešel čas zúčastnit se předporodní přípravy, přihlásili jsme se k Vám do Áčka, kde jsme si celý kurz užili a vstřebávali užitečné informace, o kterých jsme cestou domů vždy zapáleně diskutovali, až se vyloupla na svět naše představa, jaký porod bychom pro nás a naše miminko chtěli.

Přáli jsme si, aby vše proběhlo co nejpřirozeněji a bez zásahů z vnějšku. Miminko se začalo klubat na svět za úsvitu. Dobu do odjezdu do porodnice jsem strávila se svými nejbližšími – s manželem, mojí sestrou a jejími dvěma dětmi, kteří mě nenechali propadnout nervozitě nebo obavám. Poté za námi domů dorazila i naše porodní asistentka, která se o mě i o miminko starala celé těhotenství a po obědě, když už kontrakce začaly být intenzivní a miminko sestoupilo, jsme vyrazili směr porodnice.

V porodnici mi řekli, že už je na veškeré přípravné procedury pozdě, čímž nám odpadly očekávané diskuze na téma klystýr, antibiotika atd. a že jdeme rovnou na porodní sál, kde nám ale nechali soukromí a já tak čas do příchodu miminka trávila pouze s manželem a naší porodní asistentkou, kteří mi byli skvělou oporou a nechali mě soustředit se už jen sama na sebe.

Díky sebevědomí, které jsem získala v rámci čtení Vaší knihy a Vašeho kurzu jsem ale věděla jedno – tyto chvíle byly jen o mně a miminku a já mu dala veškerou důvěru, že se zvládne vyklubat na svět s mojí pomocí samo a že když budu plně poslouchat svoje tělo, tak se vše podaří. Měla jsem dostatečnou sebedůvěru nenechat se od nikoho zastrašit, odmítnout zbytečné zákroky a nebát se projevit se tak, jak jsem v tu chvíli cítila a potřebovala.

A tak se nám v podvečer vyklubal na svět náš uzlíček štěstí – naše bojovnice Elinka…

Děkuji Vám za vše!!