nature_05Moc zdravím a posílám svůj porodní příběh. Moc děkuji za tuhle iniciativu. Mám pocit, že otevírá oči mnoha ženám k tomu, aby věděli, jaký porod může být.Držím palce a přeji spousty dalších příběhů.

Petra Haken

Dobrý den,
se zájmem jsem si přečetl vyvrácení oné „urban legendy“ o porodech v poli. Když jsem si zhotovoval rodokmen, narazil jsem u jednoho svého předka v mužské linii, že se v zápisech sourozenců v dané obci nenalezl. Ale v další farní knize už uveden byl (o pár let později) jako ženich, syn rodičů… z …..
Když jsem se na to ptal, jedna z domněnek, která toto vysvětlovala, byla, že se dítě narodilo opravdu „v poli“, myšleno tím to, že když se rodina včetně těhotné ženy vydala na pou’t nebo na návštěvu příbuzných do sousední vsi vzdálené např. 10-15km, mohlo dojít k porodu někde cestou. Dítě pak bylo zaneseno do farní knihy třeba v jiné obci. A nebo nebylo. Jako v tomto případě.
Tedy ne porod v poli při práci, ale třeba cestou (chodilo se jen pěšky) do jiné vsi.

Přeji hezké pátrání
Sysel Miloš

Přeji pěkný den,
posílám svůj příběh, kterým bych chtěla podpořit paní Ivanu. Držím jí i vám pěsti, ať se vše obrátí tím správným směrem….

Terezka